Böcker

calcut.jpg

Numret till Calicut
2006
Jag vill visa hur löst rättssäkerheten sitter i ett samhälle som känner sig hotat. Vi förlåter våra myndigheter vilka rättsövergrepp som helst bara vi först blivit tillräckligt rädda. Då det gäller att skrämma folk har myndigheter och media gemensamma intressen.
Boken säljs av förlaget www.isaberg.nu och via nätbokhandlarna.

doden.jpg

Med döden som bröllopsgäst
2007
Under den polerade ytan av det moderna Syd-Indien torterar och mördar unga män sina hustrur för att pressa kvinnorna på mer hemgift. Kastväsendet bestämmer att vita är smartare än svarta och britternas gamla klasslagar skyddar ännu de rika. En reportagebok.
Boken säljs av förlaget www.isaberg.nu och via nätbokhandlarna.

massmordarenbok.jpg

Den anständige massmördaren
2008
En känd svensk industriman försvinner från en sommarö utanför Norrlandskusten. Spåren leder till en teplantage i södra Indien där arbetare avlider under mystiska omständigheter.
Boken säljs av förlaget www.isaberg.nu och via nätbokhandlarna.

hundarnabok.jpg

De döda hundarna på Kovalam Beach
2010
Efter hysterin med fågelinfluensa och svininfluensa kommer hundpesten. Den föds i skallen på en svensk journalist som skickats till Indien för att inte vara i vägen hemma. Allehanda alternativläkare med fashionabla kliniker och skandinaviska patienter hakar på.
Boken säljs av förlaget www.isaberg.nu och via nätbokhandlarna.

horansomlog.jpg

Horan som log
2013
I södra Indien belönar Jesus sina trogna med sex, makt och svenska biståndsmiljoner. Det upptäcker pensionären Nils Anders Nylund då han söker sanningen om ett kvinnomord, som uppdagats hemma på ön utanför Norrlandskusten. Polisen påstår att den döda varit prostituerad. Nylund vet att det inte är sant. Han minns hur kvinnan lett mot honom. Så ler inga horor, hävdar han, men ingen vill lyssna.
Boken säljs av www.vulkanmedia.se och via nätbokhandlarna.

/omslag_en-kort-promenad-pa-vatten.jpg

EN KORT PROMENAD PÅ VATTEN, Så lurade Jesus hela världen och sig själv
2018
Tre svenska psykoterapeuter har på författarens begäran ställt en diagnos för en illusionist som kallar sig Guds son. Kunskapen har inspirerat till en äventyrsroman med handlingen år 50 e. Kr där Tomas Båtbyggaren, en äldre judisk båtbyggare, flyr från Palestina tillsammans med den förrymde indiske kamelpojken Bibi. På väg mot pojkens hemland upptäcker Tomas att någon stulit hans identitet. Någonstans där framme bidar en bedragare sin tid.

skrivbord.jpg

 Min indiska arbetsplats.